Tájékoztató

Tisztelt Partnerünk!

Büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi versenypiaci körülmények között is megbízható termékellátást tudtunk biztosítani Önöknek az elmúlt hónapokban. Bízunk abban, hogy a világpiaci helyzet lassan normalizálódni fog.

A globális beszerzési piacok azonban jelenleg is nagyon nehéz helyzetben vannak, minden nyersanyag és késztermék ára óriási mértékben megemelkedett és az ellátottság akadozik. Az acél, a rozsdamentes és a réz alapanyag elérhetősége, amelyből a legtöbb termékünk készül, nagyon beszűkült, és az ára is hatalmasat drágult. Mostanra eljutottunk arra a pontra, hogy folyamatos drágulásról és állandósult készlethiányról beszélhetünk. A kialakult piaci viszonyok miatt, nekünk is kalkulálnunk kell ezekkel az új tényezőkkel, és megnövekedett költségeink egy részét vásárlóink felé tovább kell terhelnünk. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy áraink bármikor változhatnak.

A jelenlegi helyzet arra kényszerít bennünket, hogy azonnali hatállyal felfüggesztjük az összes ármegállapodásunkat. Kivételt képeznek ez alól, a korábban megkötött és bekészletezett keretszerződéses termékek. Ezek ára az adott szerződés lejártáig, valamint a készlet erejéig érvényben maradnak.
Folyamatosan nyomon követjük az aktuális piaci árakat és az egységárainkat mindig az elérhető, aktuális beszerzési ár alapján kalkuláljuk ügyfeleinknek.
Az árajánlatokban feltüntetett feltételek a napi állapot alapján kerülnek meghatározásra, így azok fennállását nem tudjuk garantálni. Rendelés visszaigazolást csak a beszállítói visszaigazolást követően tudunk küldeni (ez a gyűjtőrendelések esetén akár 1-2 hetet is jelenthet).

Természetesen reméljük, hogy az alapanyagárak hamarosan rendeződnek és megszűntethetjük ezt a rendkívüli állapotot.

Megértésüket előre is köszönjük. Bízunk benne, hogy sikeres, partnerségre épülő tevékenységünk és együttműködésünk még hosszú évekig folytatódik!

Metrikont Kft.
Szombathely, 2022.